31 mai 2012

Citeste cartea "Mandrie si Prejudecata" de Jane Austen


Fragment: Este un adevăr universal recunoscut că un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă.
Oricît de puţin cunoscute ar fi simţămintele sau vederile unui asemenea bărbat atunci cînd apare pentru prima oară într-un loc, acest adevăr este atît de înrădăcinat în minţile celor din jur, încît burlacul este socotit ca proprietate de drept a uneia sau alteia dintre fiicele familiilor din vecinătate.
― Dragă domnule Bennet, îi spuse doamna sa într-o zi, ai aflat că Netherfield Park a fost în sfîrşit închiriat?
Domnul Bennet răspunse că nu a aflat.
― Dar a fost, îi replică ea; căci doamna Long a trecut tocmai pe aci şi mi-a povestit totul de-a-fir-a-păr.
Domnul Bennet nu dădu nici un răspuns.
― Nu vrei să ştii cine l-a închiriat? strigă nerăbdătoare soţia sa.
― Dumneata vrei neaparat să mi-o spui şi eu n-am nimic împotrivă s-o aud.
Această invitaţie a fost de ajuns.
― Ei bine, dragul meu, trebuie să ştii că doamna Long zice că Netherfield a fost luat de un tînăr putred de bogat, din nordul Angliei; că a sosit luni într-un cupeu cu patru cai ca să vadă locul şi a fost atît de încîntat, încît a şi căzut la învoială cu domnul Morris; că trebuie să se instaleze înainte de sfîntul Mihail şi că vreo cîţiva dintre servitorii săi vor veni acolo, pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare.

Citeste online cartea "Mandrie si Prejudecata" de Jane AustenPagina noastra Facebook

DISCLAIMER! TOATE materialele de pe Cărți Gratuit sunt materiale GRATUITE adunate/stranse de pe internet. În nici un caz hostate sau încărcate de către membrii acestui blog. Echipa Cărți Gratuit nu va fi trasă la raspundere pentru aceste materiale.

IN CAZUL IN CARE EXISTA MATERIALE CARE INCALCA DREPTURILE DE AUTOR VA RUGAM SA NE ANUNTATI PRINTR-UN E-MAIL COMPLETIND FORMULARUL DE PE ACEASTA PAGINA IAR ACESTEA VOR FI STERSE DEFINITIV DE PE BLOG.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Citeste carti online gratuit. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol/ Poze Frumoase / Jocuri Taxi