21 februarie 2012

Descarca Jack London - Colţ Alb


Despre carte

Jack London este pseudonimul literar al lui John Griffith Chaney. Născut la 12 ianuarie 1876, San Francisco – decedat la 22 noiembrie 1916, Glen Ellen, California. Scriitor şi jurnalist american.


Romanul, structurat  în cinci părţi, începe cu evocarea unei întîmplări trăite de doi aventurieri, Bill si Henry. Aliaţi în ţinutul care se învecinează cu cercul polar, numit "Sălbaticul" (Wild), cei doi sunt atacaţi de o haită de lupi. Cu doar trei cărtuşe, celor doi le este imposibil să îndepărteze lupii. Aprind un foc puternic, crezînd că astfel vor fi salvaţi. Din pacate, de îndată ce Bill iese din raza focului aprins, cade pradă cetei hamesite. Henry reuşeşte însă să scape cu viaţă. Jack London ne introduce în lumea lupoaicei Kiche, care dă naştere la "cinci ghemotoace vii". Atenţia scriitorului se va concentra asupra puiului cenuşiu, numit de un indian " Colţ Alb ". Prins de indianul Castor Cenuşiu, Colţ Alb va trăi o vreme în tabăra indienilor de pe fluviul Mackenzie. Castor Cenuşiu îl va vinde apoi lui Smith Frumoşii în Fort-Yuko. Noul stăpîn îl cumpără pe Colţ Alb în scopul de a-l folosi pentru luptele între cîini. Brutalitatea cu care îl tratează  Smith Frumosu îl face pe Colţ Alb să ucidă orice cîine introdus în cuşcă lui. În acest mod el îşi potolea toata ura faţă de stapînul său. Viaţa lui Colţ Alb va lua o întorsătură frumoasă. El va fi cumpărat de judecătorul Scott, pe care îl va însoţi mai întîi la San Francisco şi apoi la proprietatea acestuia, la Sierra Vista. Bucurîndu-se de afecţiunea şi blîndeţea celor din jur şi mai cu seamă de cea a stăpînului său, Colţ Alb îşi uită instinctele de fiară. El va avea prilejul să-şi răsplătească stăpînul în două situaţii: cînd Scott cade de pe cal. Colţ Alb aleargă să-i alerteze familia şi atunci cînd stăpînul său este atacat de un puşcăriaş evadat. Colţ Alb reuşeşte să-l anihileze pe atacator, deşi se alege cu trei coaste rupte şi cu un picior frînt. Romanul aduce un cald elogiu omului, care este în măsură să răspîndească dragoste şi blîndeţe nu numai asupra semenilor săi, ci şi asupra animalelor, izbutind să facă din "lupul cel bătăuş" (devenit un prizonier al omului, a cărui cruzime trebuise să o suporte) un tovarăş fidel, care îi răsplăteşte apoi bunătatea prin actele sale.

Denumire: Jack London - Colţ Alb

Autor: Jack London

Gen: Fiction & Literature

An: 1906

Limba: Română

Formatul cărţii: PDF
Diacritice prezente: DA
Numărul de pagini: 89

Denumirea originală: White Fang

CITESTE ONLINE SAU DESCARCA CARTEA GRATUIT MAI JOS!Pagina noastra Facebook

DISCLAIMER! TOATE materialele de pe Cărți Gratuit sunt materiale GRATUITE adunate/stranse de pe internet. În nici un caz hostate sau încărcate de către membrii acestui blog. Echipa Cărți Gratuit nu va fi trasă la raspundere pentru aceste materiale.

IN CAZUL IN CARE EXISTA MATERIALE CARE INCALCA DREPTURILE DE AUTOR VA RUGAM SA NE ANUNTATI PRINTR-UN E-MAIL COMPLETIND FORMULARUL DE PE ACEASTA PAGINA IAR ACESTEA VOR FI STERSE DEFINITIV DE PE BLOG.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Citeste carti online gratuit. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol/ Poze Frumoase / Jocuri Taxi